Change Day

Change Day Sverige – att våga tro att mitt agerande har betydelse!

Change Day Sverige 2016 är på gång. Under Microsystemfestivalen i Jönköping kan ni lämna löften på plats eller som vanligt här på hemsidan. Du kan lämna ett eget löfte eller få med fler att joina samma löfte. Det viktigaste är att vi tillsammans uppmärksammar samt åstadkommer förändringar som leder till förbättringar för alla!

 

 

ChangeDay 2015 LunchWebinar from Ringla

Change Day Sveriges webinar 4 juni 2015

 

Ett år har gått sedan Sverige gick med i den internationella rörelsen Change Day. Change Day handlar om att motivera och inspirera de som arbetar inom hälso- och sjukvård och omsorg, patienter och anhöriga att tillsammans förändra och förbättra. Att varje person har möjlighet att göra skillnad!

 

Change Day 2015
Just nu pågår planeringen inför 2015 och vill vi uppmuntra allt fler att våga lämna löften. Vi vill visa att alla har kraft att förbättra och att alla löften har betydelse stora som smått.

Du kan fortfarande lämna löften här på www.changeday.se och läsa andras löften m.m. Genom Change Day kan vi med samlade krafter från hela Sverige förändra och förbättra.

Är du en av dem som lämnade ett löfte? Berätta gärna för oss hur det har gått, gå in på Facebook och lämna ett inlägg.

Om du har frågor kontakta Helena Conning 

 

Några siffror från Change Day 2014
851 personer har valt att lämna ett eget löfte eller gå med i någon annans och 3092 har gillat någons löfte. Flest löften kom från områdena kring Jönköping, Stockholm, Göteborg och Malmö. Det var flest läkare som lämnade egna löften. En tävling mellan fysioretapeuter och sjuksköterskor gav upphov till att grupper på mellan 50 och hundra personer gick ihop och lämnade samma löfte. Den 4 juni var Change Day och i Jönköping genomfördes aktiviteter på flera sjukhus och under Famnas konferens deltog Jackie Lynton från brittiska Change Day.

 

Några axplock från 2014 års Change Day:
”Jag lovar att trösta, hjälpa och vara en röst för patienter och fackmedlemmar som söker mitt stöd.”

”Jag lovar att alltid behandla mina patienter med respekt oavsett kön, etnicitet, diagnos eller ålder.”

”Jag ska erbjuda samtliga av mina patienter tandborstning morgon och kväll.”

”Jag lovar att verka för en bra arbetsmiljö för att vi ska kunna erbjuda bästa möjliga vård till de vi är till för.”

 

Hitta Change Day där ute